advokatbyrå går igenom kontrakt

Advokat Jönköping

Är du i behov av en erfaren advokat eller jurist i Jönköping? Välkommen till Birkhammar Advokatbyrå – din pålitliga samarbetspartner för juridiska ärenden i Jönköping!

Vi riktar alltid vår fulla uppmärksamhet mot dig som klient, från första mötet till avslutat ärende. Vår arbetsmetod genomsyras av empati, kompetens och starkt engagemang – dessa värderingar utgör kärnan i vår verksamhet. Att du som klient hos Birkhammar ska känna dig trygg, få ett personlig bemötande och vara fullt medveten om dina rättigheter är en självklarhet för oss.

Ett engagerat team av jurister i Jönköping

Vårt kompetenta team av jurister, stationerade i Jönköping, står redo att ta sig an uppdrag över hela landet. Varje jurist hos Birkhammar Advokatbyrå är specialist inom sitt område och besitter bred kompetens.

Genom samarbete och erfarenhet från olika områden, inklusive familjerätt och vårdnadstvister, kan vi tillämpa olika metoder för att effektivt lösa våra klienters problem och tvister.

Oavsett var du behöver oss – där finns vi. Vi är redo att arbeta för just dig.

Varför bör jag överväga att anlita en advokat i Jönköping?

Vi innehar specialkompetens inom olika områden av juridisk rådgivning, så som:

  • Brottmål: Vilket omfattar offentlig försvarare och målsägandebiträde för klienter.
  • Tvångsmål: Det inkluderar ärenden som LVM, LVU, LPT och LRV.
  • Migrationsrätt: Vi tar oss an frågor om asyl, familjeanknytning, återkallelse av uppehållstillstånd, arbetstillstånd, medborgarskap och förvar.
  • Olika tvister: Naturligtvis hjälper vi ofta klienter med olika former av tvister och problem som inte omfattas av kategorierna ovan.

Vårt team av erfarna jurister och advokater i Jönköping är inte bara specialiserade inom sina områden – de är även engagerade rådgivare som arbetar passionerat för att hjälpa dig att uppnå dina juridiska mål.

Vi strävar helt enkelt efter att skapa en trygg och professionell miljö där varje klient får den dedikation de förtjänar. Vårt mål sträcker sig bortom att bara lösa rättsliga frågor; vi vill även skapa meningsfull och positiv påverkan i varje klientrelation.

 

advokat skakar hand

Jurist Jönköping

Varför välja en jurist eller advokat från oss i Jönköping?

Att välja rätt advokatbyrå är en avgörande punkt, och vi förstår att det kan kännas överväldigande. Oavsett om det handlar om personliga eller strikt affärsmässiga mål är det viktigt att överväga en byrås specialiseringar, erfarenheter och kostnader.

  • På Birkhammar Advokatbyrå strävar vi efter att göra den här processen så transparent, enkel och trygg som möjligt. Vi är en modern och innovativ advokatbyrå med fokus på att erbjuda den bästa juridiska rådgivningen i Jönköping och landet över.
  • Genom en personlig och kundorienterad approach lyssnar vi noggrant på våra klienters behov. Vi samarbetar för att hitta skräddarsydda lösningar som passar just dina unika omständigheter.

Vi förstår att rättsliga frågor kan vara komplexa och kräva en trygg hand att guida dig igenom. Hos oss får du inte bara en enskild jurist – du har hela vårt dedikerade team bakom dig!

Byråns specialisering

På Birkhammar Advokatbyrå har våra erfarna medarbetare specialiserat sig inom olika rättsområden.

Med lång och bred erfarenhet inom verksamhetsområden som familjerätt, socialrätt, migrationsrätt, brottmål och tvistemål kan vi bistå dig i olika rättsliga ärenden.

  • Inom familjerätten stöttar vi bland annat med frågor om vårdnad, boende och umgänge med barn. Inom migrationsrätten tar vi oss an ärenden som asyl, förvar, återkallelse av uppehållstillstånd, familjeanknytning, arbetstillstånd och medborgarskap. Vi har även erfarenhet från arbete på Migrationsverket.

  • För dig som har utsatts för brott finns vi som målsägandebiträde, medan den som är misstänkt kan begära oss som offentlig försvarare. Vi är också tillgängliga som offentliga biträden inom LVU, LVM, LPT och LRV.

  • Vår breda erfarenhet inom tvistemål och konflikthantering säkerställer att du får högsta kvalitet och resultat oavsett bransch eller typ av juridisk tvist. Hos Birkhammar Advokatbyrå engagerar vi oss för att tillvarata dina rättigheter och uppnå bästa möjliga resultat för dig.

Vart hittar du oss?

Vårt kontor på Borgmästargränd 1D i Jönköping utgör navet för vår dedikation till högsta juridiska kvalitet och resultat. Oavsett bransch eller ärende strävar vi efter excellens. Välkommen till vår etablerade bas där lokal närvaro möter global kompetens!

Vårdnadstvist Jönköping

Möt Carolin - jurist i vårdnadsteamet

Som biträdande jurist på Birkhammar Advokatbyrå är min vardag fylld med att lösa knepiga vårdnadsfrågor. Vi är specialiserade inom områden som vårdnad, boende och umgänge, och jag ägnar mig åt att hjälpa klienter genom komplexa vårdnadsmål. Målet är alltid att guida dem mot de bästa och mest hållbara lösningarna för deras specifika situationer.

I mål om vårdnad, boende och umgänge är det barnets bästa som ska vara avgörande. Vi arbetar alltid utifrån barnets bästa i fokus. Ett barn ska inte behöva leva under otrygga förhållanden. För mig har den lilla människan prioritet.
Carolin Andersson
Jurist vid Birkhammar Advokatbyrå
Bra att veta om din advokatbyrå i Jönköping

I Sverige finns inga specifika krav på utbildning eller erfarenhet för att kalla sig jurist och erbjuda juridisk rådgivning. Det innebär att vem som helst kan starta en juridisk byrå och ge råd.

Det är dock viktigt att förstå skillnaden mellan en jurist och en biträdande jurist. En biträdande jurist har en juristexamen och genomgår utbildning för att bli advokat. Deras roll innefattar att stödja advokaten i olika uppdrag, samtidigt som de kan hantera egna ärenden.

Att bli advokat är en resa som kräver både utbildning och praktisk erfarenhet. Processen börjar med att ta en juristexamen, vilket innebär fyra och ett halvt års godkända studier vid ett juristprogram på universitetet. Denna akademiska grund lägger grunden för en omfattande förståelse för lagar och rättssystemet.

För att avancera till att bli en fullfjädrad advokat krävs ytterligare tre års arbetslivserfarenhet som biträdande jurist på en advokatbyrå eller i en egen juridisk byrå. Under denna tid måste man också genomgå Advokatsamfundets utbildning, som avslutas med en advokatexamen. Därefter kan man ansöka om inträde i Advokatsamfundet, där vissa krav på lämplighet, ekonomi och pålitlighet måste uppfyllas.

Att vara en del av Advokatsamfundet ger legitimitet att använda den skyddade titeln ”advokat”. Det är en kvalitetsstämpel som visar på hög kompetens och tillförlitlighet. Som advokat är man inte bara specialiserad inom juridikens breda fält utan har också den nödvändiga träningen för att navigera genom komplexa juridiska frågor.

En advokats arbetsområde sträcker sig över olika rättsområden, från familjerätt och brottmål till arbetsrätt och asylrätt. Birkhammar Advokatbyrå, verksamma över hela Sverige, specialiserar sig inom områden som familjerätt, socialrätt, migrationsrätt, brottmål och tvistemål. Att söka juridisk rådgivning hos en advokat blir därmed en försäkran om kvalificerad utbildning, omfattande erfarenhet och godkännande från Advokatsamfundet. Vi är här för att hjälpa dig genom din juridiska resa och lösa dina rättsliga dilemman.

När föräldrar står inför en separation eller skilsmässa är frågan om var barnet ska bo en central och känslig punkt. Vid gemensam vårdnad är idealiskt att föräldrarna själva kan komma överens om barnets boendesituation. Men när enighet är svårt att uppnå, finns det hjälp att få från specialiserade jurister eller advokater inom vårdnad, boende och umgängesfrågor med barn.

Birkhammar Advokatbyrå är en erfaren partner när det gäller att företräda föräldrar i komplexa vårdnadsmål. Vi har djupgående erfarenhet av att navigera genom de juridiska processerna och företräder våra klienter i domstol i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge med barn.

Vi är här för att ge professionell vägledning och stöd i dessa känsliga ärenden, och vår målsättning är att hjälpa till att skapa de bästa lösningarna för barnets bästa.

Vårt kontor i Borås är beläget på Lilla Brogatan 19-21, men Birkhammar Advokatbyrå åtar sig ofta uppdrag även i andra delar av landet.

Kontakta oss, så ser vi hur vi kan hjälpa just dig!

Är du i behov av ett ombud eller har en fråga om vårdnad, boende eller

umgänge?


Vi erbjuder just nu en 20 minuter lång konsultation via telefon eller videosamtal med en vårdnadsspecialist, helt kostnadsfritt.

Boka tid via info@birkhammar.se eller ring 010-30 30 450.

ledamot_adv_samfund

e-post:

info@birkhammar.se

ring oss på:

010 - 30 30 450

huvudkontor

Kungsportsavenyen 3, Göteborg

Postadress

Lilla Brogatan 19-21503 35 Borås
ALLA VÅRA KONTOR

Kungsportsavenyen 3, 411 36 Göteborg
Lilla Brogatan 19-21, 503 35 Borås
Batterivägen 12, 461 38 Trollhättan
Borgmästargränd 1D, 553 20 Jönköping
Hans von Kantzows väg 50, 734 40 Hallstahammar
Olof Palmes gata 29, 114 42 Stockholm

Skruvgatan 7, 211 24 Malmö
Ågatan 43, 582 22 Linköping
Norra drottninggatan 28, 451 31 Uddevalla
Verkstadsgatan 11G, 524 31 Herrljunga
Sandvägen 2, 352 45 Växjö
Landbogatan 4, 521 42 Falköping
Transportgatan 4, 702 27 Örebro