Brottmål

Brottmål

Vi åtar oss uppdrag som offentlig försvarare, målsägandebiträde, samt särskild företrädare för barn.

Misstänkt för brott?

Om du är misstänkt för brott har du rätt att begära en offentlig försvarare. Ju tidigare du anlitar en försvarare, desto större möjligheter har du att med försvararens hjälp motbevisa misstanken. Om du är misstänkt för ett brott ska du därför alltid kontakta en advokat så fort du blir misstänkt. Så snart du delges misstanke om brott bör du ange att du vill ha en offentlig försvarare och att du inte vill uttala dig utan försvarare närvarande. Du har rätt att begära en specifik försvarare eller ange en särskild byrå. Om du inte begär någon specifik person eller byrå så kommer tingsrätten att utse någon åt dig.

Om du väljer att anlita oss kommer vi att närvara vid samtliga polisförhör, vidta egna utredningsåtgärder och försvara dig under en eventuell rättegång. I de allra flesta fall är det staten som står för kostnaderna för försvararen.

Utsatt för brott?

Om du har blivit utsatt för brott har du ofta rätt till ett målsägandebiträde. Det är viktigt att du känner förtroende för ditt målsägandebiträde som kommer att vara vid din sida vid polisförhör och under rättegången. Du har rätt att begära en specifik jurist eller byrå som ombud. Meddela polis eller åklagare så tidigt som möjligt att du önskar ett målsägandebiträde som kan bevaka dina rättigheter.

Som ditt målsägandebiträde kommer vi att stötta dig under hela processens gång och även bistå med att begära skadestånd. Du behöver själv inte betala för målsägandebiträdets arbete, utan staten står för ersättningen till målsägandebiträdet.

ledamot_adv_samfund

e-post:

info@birkhammar.se

ring oss på:

010 - 30 30 450

våra kontor:

Kungsportsavenyen 3, GöteborgLilla Brogatan 19-21, BoråsSandvägen 2, VäxjöBatterivägen 12, TrollhättanBorgmästargränd 1D, JönköpingHans von Kantzows väg 50, HallstahammarOlof Palmes gata 29, StockholmSkruvgatan 7, MalmöÅgatan 43, LinköpingNorra drottninggatan 28, UddevallaVerkstadsgatan 11G, HerrljungaTransportgatan 4, Örebro